Onderhoudstips voor leren schorten

We hebben in afgelopen tijd steeds meer vragen gehad over het onderhoudt van ons leren schort. Vanaf vandaag vind je alle onderhoudstips in deze blog.

Onderhoudstips voor Deluxe leren schort
Voor het schoonmaken van het Deluxe schort kan je het beste alleen een vochtige doek gebruiken. Hiermee kan je het schort afnemen. Druk niet te hard, een zachte hand is vaak genoeg. Gebruik geen bijtende schoonmaakmiddelen.  Ook het gebruik van schuurmiddelen en/of zeep raden wij af. Vind je dat het schort na verloop van tijd er wat droog uit ziet, dan kan je het licht invetten met een normaal leervet.

- Niet bleken
- Niet trommelwassen
- Niet trommeldrogen
- Niet strijken
- Niet schuren

+ Licht vochtige (thee)doek gebruiken

Onderhoudstips voor Premium leren schort
Het schort heeft een lichte beschermende finish, maar het is onvermijdelijk dat er bepaalde vlekken zou kunnen ontstaan. Meestal kun je die met een natte doek wegnemen. Voor het schoonmaken kunnen wij slechts aanbevelen dit in geringe mate te doen. Gebruik geen bijtende schoonmaakmiddelen.  Ook het gebruik van schuurmiddelen en/of zeep raden wij af. Ziet het schort er na verloop van tijd wat droger uit, dan kunt u het licht invetten met een normaal leervet.

- Niet bleken
- Niet trommeldrogen
- Niet trommelwassen
- Niet strijken
- Niet schuren

+ Licht vochtige (thee)doek gebruiken

Onderhoudstips voor Denim leren schort
Het schort is zo gemaakt dat het bovenste gedeelte van het schort kan worden losgemaakt. Dat is bevestigd met drukknopen. Dan houdt je alleen nog het denim gedeelte over. Daarop zit slechts de lus en de borstzak. Voor het bovenstuk adviseren wij om geen bijtende schoonmaakmiddelen te gebruiken. Een vochtige doek is vaak voldoende om het bovenstuk schoon te maken. Ons advies is om het het denim gedeelte met de hand te wassen in lauw/koud water. Je kan je ook beperken tot daar waar het vuil of vlek zit. Na het wassen kan je het denim ophangen en eventueel strijken. Let op: Alleen het denim kan gestreken worden! Vermijd tijdens het strijken de lederen borstzak en lus. Trommel drogen en trommel wassen raden we af i.v.m. mogelijke krimp van de stof en verkleuring van het leer.  

- Niet bleken
- Niet trommeldrogen
- Niet trommelwassen
- Niet schuren

+ Licht vochtige (thee)doek gebruiken
+ Handwassen in lauw water (alleen het denim)
+ Voorzichtig strijken (alleen het denim)

Hoe bewaar ik mijn leren schort?
Wanneer het lederen schort langere tijd niet wordt gebruikt, is het verstandig deze goed op te bergen, Vermijd vouwen in je schort door het schort op te rollen en op droge/donkere plek te bewaren.  

Vragen?
Heb je nog vragen, twijfels en/of opmerkingen over het onderhoudt van je leren schort? Stuur ons dan gerust een mailtje, een berichtje via Facebook of een gewoon telefoontje. We staan je graag te woord.