Waar staat de naam Vedgla, Living Leather voor?Al geruime tijd liepen wij rond met de gedachte dat we graag meer zouden doen met de over de jaren opgebouwde kennis van leer, de passie die we erbij voelen en uiteraard de kennis van onze relaties.

Meer dan 88 jaar actief als groothandel in leder betekent dat je ontelbaar vele keren op bezoek bent geweest bij looierijen in heel Europa. Je weet precies welke looierij je moet hebben voor een prachtige plantaardig gelooide hals, of waar je het beste terecht kunt voor een soepel, volnerf rundsleer of een zeer fijn, elegant kalfsleer. In het kort gezegd weet je waar welk leer te koop is. Sterker nog, de drang om goed, mooi en betaalbaar leer te vinden, heeft ons ertoe aangezet om alles steeds meer in eigen regie te nemen. In samenspraak met de looierij wordt dan een artikel ontwikkeld wat volledig is afgestemd op de wensen van onze klanten.

Wij werken graag aan duurzame relaties met onze klanten. Het gaat er niet om een enkele keer iets te mogen leveren, maar veel meer om met elkaar over de jaren te kunnen groeien en zich te kunnen ontwikkelen. Met een grote variëteit aan klanten, van groot naar klein, van lokaal naar internationaal, krijgen we regelmatig vragen. Wie kan er mooie maatschoenen maken? Waar kan ik mijn ontwerp voor een modieuze tas omzetten in werkelijkheid? Wie kan er oude tassen restaureren?

We waren dus op zoek naar een goede formule waarin al deze zaken verwerkt waren. Ingegeven door een actuele vraag, in dit geval naar lederen schorten, hebben wij het leer geselecteerd en een vakbekwame relatie aangesproken die dit leer prima kon verwerken naar een echt lederen schort. En deze schorten verkopen wij aan de handel (business-to-business), maar ook via onze nieuwe webshop. Dit doen we onder het merk Vedgla. Het staat voor lederwaren producten gemaakt van kwaliteitsleer, met een professionele afwerking, tegen een scherpe prijs. Het is onze manier om de verzamelde kennis van leer en lederen producten met jullie te delen.

Premium - cognac

Voor de lederen schorten van Vedgla willen wij geen concessies doen aan de beleving die voor ons bij leer hoort. Als je de schorten vastpakt, weet je direct wat wij daarmee bedoelen. Het leer moet wat uitstralen, het moet iets overbrengen en dat merk je meteen. Gemaakt van stevig rundsleer zijn de schorten comfortabel in het dragen. Dankzij de verstelbare schouderband kan iedereen zich erin vinden, letterlijk. De handige lus aan de zijkant kun je gebruiken voor een vaatdoek of een barbecue tang. Aan de voorkant zit tevens een zak, waarin je de mobiele telefoon of je favoriete recept snel en makkelijk opbergt.

Vertrouw erop dat wij onze uiterste best hebben gedaan het meest geschikte rundsleer te selecteren. Dat doen we al jaren, meer dan 88 jaren om precies te zijn. Het maken van de schorten hebben wij toevertrouwd aan de mensen die weten hoe dat moet, ook zij kunnen terugvallen op een jarenlange ervaring en kennis van machines en apparatuur.

Kies dus gerust voor de beleving van een Vedgla lederen schort. In de keuken voor een gezellig diner met vrienden, bij de barbecue met de hele familie, in de trendy bar achter de toog, of lekker aan het klussen in de je werkplaats. Nog mooier doe iemand een lederen Vedgla schort cadeau, een beleving zegt zoveel meer dan een normaal geschenk.

Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, deze kleuren zullen wij regelmatig aanpassen wanneer we nieuw leer geselecteerd hebben. We besteden veel aandacht aan de foto´s, maar kleine verschillen met de werkelijkheid blijven altijd mogelijk.

De schorten zijn naar onze mening gebruiksvoorwerpen. Hoe meer ze gebruikt worden, hoe meer ze gaan leven. Hoe meer het leer gaat “spreken”. Mocht je het schort willen reinigen, gebruik dan enkel een vochtige doek, ga niet met zeep of andere middelen aan de slag. De schorten hebben in de regel een afstotende vetlaag, die de meeste, spontane vochtigheid en vlekken zal weren. Het is niet uitgesloten dat er uiteindelijk vlekken achterblijven, maar die zijn het bewijs dat ermee gewerkt en geleefd is.

Het schort wordt geleverd in een mooie geschenkverpakking. Het pakket komt naar je toe via DHL of Post NL. En dat binnen 48 uur. Bevalt het schort je niet, dan kun je het in dezelfde verpakking weer aan ons retourneren.

deluxe - cognac - gondeldoosLeer is emotie!Als we over leer praten, dan heeft iedereen daar hoogstwaarschijnlijk een eigen beleving of gedachte bij. Misschien is die beleving ingegeven door het gevoel wat je hebt als je leer vastpakt. Dat vertelt je meteen iets. Is het hard en stug? Of is het eerder zacht en soepel? Heeft het een uitgesproken nerf met een mooie “korrel” erop, of is het een gladde nerf, mogelijk zelfs geschuurd en gecorrigeerd om natuurlijke fouten weg te halen? Zit er een prent nerf op?

De uitstraling van leer nodigt je uit om het aan te raken. Leer van een mooie damestas, een paar elegante herenschoenen of een dure aktetas, blijft ons intrigeren en begeren.

Onmisbaar en wellicht doorslaggevend kan de zintuiglijke waarneming van het reukvermogen zijn. Hoe vaak worden we niet door een bepaalde geur, in dit geval van een plantaardig gelooid leer, teruggebracht in de tijd, het doet ons denken aan andere momenten, het maakt iets los. Net zoals die eerste keer dat je in die nieuwe auto stapte met een wonderschone nappa lederen bekleding. De beleving van leer en de eigenschappen zijn uniek. Het maakt emoties los. Gebruik je het leer voor kleren, dan verwacht je een zekere elasticiteit, zodat de kleren weer hun oorspronkelijke vorm aannemen na te zijn gedragen. Leer heeft ook het vermogen om zeer snel onze eigen lichaamstemperatuur aan te nemen, direct na het instappen in de auto voelt het aangenaam en het zal niet snel broeierig worden.

Al die kenmerken en eigenschappen en nog wel enkele meer zijn ons bekend. We praten er dagelijks over. “Wat een heerlijke grip heeft dat leer”, “indrukwekkende transparante aniline looiing, je kijkt er recht doorheen”. En onze klanten en bezoekers stellen ons ook veel vragen. “Wat kan ik het beste gebruiken voor deze motortassen?” “Gaat dit leer ook een mooie patina ontwikkelen met de tijd waardoor het nog mooier en karaktervoller wordt?” De uitdaging wordt daarmee het selecteren van het juiste leer voor dat specifieke product waar de klant naar vraagt. Rekening houdend met gebruik, beleving, en prijs /kwaliteit verhouding.

premium- ebano