Gastblog - 88 Food

We hebben weer een mooi recept voor jullie. Voor Vedgla heeft het creatieve duo van 88 Food een verrassend barbecue recept geschreven voor ons blog. Meer weten over Denise, Nick en hun overige recepten? Lees er meer over in deze gastblog.

Denise en Nick van 88 Food hebben hun passie en creativiteit gecombineerd tot één groot feest dat ze graag met iedereen delen! Zij gaan op avontuur en proeven nieuwe smaken, ontdekken hotspots en laten zich inspireren voor nieuwe recepten. Dit delen zij dan weer dagelijks op hun blog. Denise en Nick, beide uit 1988, vullen elkaar perfect aan. Denise is grafisch vormgever met een liefde voor fotografie en styling. Ze komt uit scheveningen en houdt dan ook van seafood. Nick komt uit een horecafamilie en is Indo. Hij heeft dan ook altijd al van lekker eten gehouden, was al op jonge leeftijd in de keuken te vinden en heeft veel in de horeca gewerkt. Kortom een creatief koppel dat in hun vrije tijd graag uit eten gaat en nieuwe (food)spots ontdekt! Met dit grillrecept willen ze laten zien dat er nog veel meer mogelijk is van de barbecue. De Aziatische twist en het mooie stuk zalm maken het gerecht ook nog eens persoonlijk.

RECEPT
Sweet chili zalm spiesen

Het weer moet nog wel even meewerken maar het is lente! Dat betekent dat het barbecue seizoen ook voor de deur staat. Naast de bekende stukken vlees zoals speklappen, saté en burgers, kan je ook veel originele gerechten op bereiden. Wij van 88 Food experimenteren regelmatig met groente, schelpdieren en vis van de barbecue. Dit keer maakten we heerlijke zalmspiesen met een Aziatische twist. De in sweet chili saus gemarineerde zalm spiesen worden na het grillen getopt en zien er geweldig mooi uit. Kortom met dit lekkere gerecht van de barbecue ga je jouw gasten zeker verrassen en stiekem hoeft niemand te weten hoe simpel het eigenlijk is!

Voor: 4 zalmspiesen
Bereidingstijd: 25 minuten Ingrediënten

○ 350 gram verse zalmfilet
○ 5 bosuien
○ 2 limoenen
○ 1 cup sweet chili saus
○ Geroosterd sesamzaad
○ Zwarte peper
○ Zeezout
○ Verse koriander
○ Sesamolie

Bereidingswijze

1. Neem de zalmfilet en verwijder de huid van de zalm. Snijd de zalm in gelijke blokjes. Doe de zalmblokjes in een kom en maak op smaak met zout en peper. Voeg er een flinke scheut sweet chili saus aan toe (ongeveer een cup) en meng het met de zalmblokjes. Laat dit even marineren.

2. Ondertussen kan je een handje sesamzaad roosteren. Snijd ook alvast het groen van de bosui in ongeveer halve vinger lengte stukjes.

3. Tijd om de zalmblokjes aan de spiesen te rijgen. Dit wissel je af met iedere keer twee bosuitjes ertussen. Dus zalmblokje, bosui, zalmblokje, bosui en zo verder. Dit herhaal je bij alle spiesen.

4. Zorg voor een schoon heet rooster en grill de sweet chili zalm spiesen totdat ze aan alle kanten gekleurd zijn en een mooi grill lijntje hebben. Of bereid de zalm spiesen in de grillpan.

5. Vervolgens leg je de gegrilde zalm spiesen op een plank. Strooi er fijngesneden koriander en het geroosterde sesamzaad over. Besprenkel de spiesen met vers limoensap en sesamolie naar smaak. Serveer de sweet chili zalm spiesen met extra sweet chili saus en limoenpartjes.

Wij, Denise & Nick, wensen je veel barbecue plezier en eet smakelijk! Wij hebben dit recept speciaal voor Vedgla ontwikkeld en gefotografeerd. Op zoek naar meer inspiratie? Kijk dan eens op onze blog 88Food.nl voor nog meer watertandende recepten.